Bedehuskanalen med egne nyhetssendinger

Sist oppdatert
23.2.2024

NYHETSSENDINGER PÅ BEDEHUSKANALEN

 

Mandag 2. september 2024 blir enmerkedag i Bedehuskanalens historie. Denne dagen går den første egenprodusertenyhetssendingen på lufta, som har fått navnet «TV12 Nyhetene».

 

-         Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier ansvarlig redaktør i Bedehuskanalen, Johnn Hardang. Egne nyhetssendinger har vært en tanke vi har hatt med oss helt fra vi begynte å planlegge denne nye kristne TV-kanalen. Og nå, etter å ha vært på lufta i snart to år, ser drømmen ut til å kunne bli virkelighet. Vi er både spente og forventningsfulle, sier Hardang, men først og fremst takknemlige.

 

TV12 Nyhetene blir en 10 minutter lang sending som skal gå på lufta fem dager i uka, med premieretidspunkt tidlig på kvelden. Nyhetssendingen vil også bli sendt senere på kvelden, kanskje også neste morgen eller formiddag.

 

-         Å produsere nyheter for TV er et stort og ressurskrevende prosjekt, både økonomisk og innholdsmessig. Og vi er svært glade for den samarbeidsavtalen vi nå har signert med Bjarte Ystebø og 2323Media AS, som blir produksjonsansvarlig for TV12 Nyhetene. De skal etablere både studio, redaksjon og en nødvendig infrastruktur som skal til for å gjøre produksjonen av gode nyhetssendinger mulig. For dette er noe vi ønsker å gjøre skikkelig, sier Johnn Hardang optimistisk.  

 

At dette er en kostnadskrevende satsing, er ikke å legge skjul på. Men det er lagt et godt fundament for finansiering av disse nyhetssendingene for det første året framover. Og så satser vi på at responsen fra våre seere er slik at «TV12 Nyhetene» på sikt kan finansieres på en ordinær måte innenfor TV12 Norge AS sitt driftsbudsjett.

 

Og Johnn Hardang har enda mer å fortelle:

-         Nyheter fra Israel blir en sentral del av TV12 Nyhetene. Det skal ansettes en person som både skal bo i Israel og rapportere fra Israel. I en tid som dette, og ikke minst i lys av den situasjonen som i dag er rådende i Midt-Østen, ser vi et stort behov for en ny stemme fra Israel og Jerusalem. Og dette tror vi skal føre til at TV12 Nyhetene vil bli lagt merke til langt utenfor Bedehuskanalens nåværende grenser. Lykkes vi med disse nyhetssendingene, ser jeg også her et stort potensiale for fortsatt vekst i arbeidet med Bedehuskanalen.      

 

Nå venter et halvt år med forberedelser, tilrettelegging og hardt arbeid, både for 2323Media AS og i Bedehuskanalen. Og mandag 2. september skjer det: TV12 Nyhetene er på lufta med første sending!